Duurzaamheid

Als Hovenier, landschapsverzorger, tuinman of welke term er ook wordt gebruikt voor vakmensen in dit werkgebied, vind ik het bovenal belangrijk om bewust bezig te zijn met het milieu. Ik vind het belangrijk om respectvol met de aarde om te gaan. Respectvol in het onderhoud, bewust van gevolg van het handelen op bijvoorbeeld de insecten populatie, vogels of andere dieren die buiten leven.

In mijn werk maak ik vaak gebruik van natuurlijke producten, om op langer termijn niet te hoeven bijdragen aan de plasticsoep. Materialen en producten die biologisch afbreekbaar zijn en onderhevig aan het ecologische proces van onze planeet.  Om als voorbeeld kastanjehouten palen te noemen, die ‘weinig’ bewerkt zijn. Die de tuin zo mooi een geleefde sfeer kunnen geven, die leefruimte voor insecten in de tuin vergroten en die na lange tijd vergaan en geen sporen achterlaten van het doel dat ze hebben gediend in een tuin.

Ik ben mij ervan bewust dat het niet altijd even haalbaar is om duurzaam te werken. Maar voor mij is het belangrijk dat ik mij ervan bewust ben wat mijn handelen op langer termijn teweeg brengt. Ik hoop dat u als klant iets mee krijgt van deze bewustwording.