Carrièreswitch en omscholing

Mijn loopbaan als hovenier begon met een hobby, die ik naast mijn toenmalige beroep als woonbegeleider in de psychiatrie uitvoerde. Die hobby werd een betaalde functie (assistent hovenier) op de payroll bij een gerenommeerde Hovenier in Zeist.

In de loop van de tijd verloor ik de aansluiting met mijn werk in de zorg en was het tijd voor een nieuwe ‘stap’ in mijn loopbaan op de arbeidsmarkt. Ik begon met omscholing en vervolgens schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel. Daarna is het allemaal vrij snel gegaan. Ik heb mijn baan opgezegd en stortte mij volledig op het werk in tuinen.

Ik haal veel voldoening uit het werk. Ik vind het prachtig om bezig te zijn met planten, om nog meer kennis op te doen hierover en middels tuinonderhoud de plantenwereld goed te leren kennen. Daarnaast vind ik het leuk om oplossingen te bedenken voor allerhande problemen in de tuin, zoals: onkruid, drainage verbeteren, gazononderhoud, vormsnoei, fruitbomen snoeien, terras schoonspuiten en nog veel meer.

Het werk als hovenier is ontzettend veelzijdig, er is zoveel mogelijk, er is zoveel te leren. Vooral na het onderhoud in verwaarloosde tuin wordt zichtbaar hoe geweldig dit beroep is. Door ergens flink de schaar in te zetten blijft er een gezonde en verzorgde tuin achter waar u als klant van kunt genieten.