Tuinonderhoud en contracten

Een tuin is op zijn best als deze er verzorgd uit ziet. Dat geeft rust bij de eigenaar, maar onderhoud is ook ‘gewoon’ nodig voor de planten. Men zegt niet voor niets: “Snoeien doet groeien en bloeien.” Het is nodig voor uw beplanting dat deze wordt bijgewerkt. U heeft een hovenier nodig die verstand heeft van beplanting. Als Vakbekwaam Hovenier * kan ik u helpen bij de verzorging van uw tuin.

* Zie ‘Certificaten’.

Bij onderhoud in de tuin is mijn doel om een tuin zo netjes mogelijk op te leveren. Soms wil een klant een tuin die netjes oogt, een kwestie van onkruid wegtrekken en aanharken. Het probleem van deze methode is dat de wortels achterblijven en over een paar maanden staat het weer vol onkruid. Andere klanten willen een grondigere aanpak, een deel van het straatwerk eruit als het nodig is. Zelf ben ik meer van de laatste variant, onkruid verwijderen met wortel en al. Vervolgens de grond of straatwerk zo bewerken dat de kans op onkruid sterk verminderd.

Ik gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen.

Wilt u het hele jaar een verzorgde tuin? Vraagt u naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract. Er worden afspraken gemaakt over de werkzaamheden in uw tuin. Deze afspraken zijn gegrond op wat uw wensen zijn, maar ook wat belangrijk is voor uw tuin. Dit wordt op papier gesteld. Voor een bepaald bedrag per maand, kwartaal of jaar wordt uw tuin bijgehouden en ziet deze er altijd verzorgd uit.